Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

''Με μιαν άλλη ματιά''


έργο από το ζωγραφισμένο Βιβλίο
''Κωδικοί Ανάγνωσης''


Η ''κόκκινη κορδέλα'' κάτω από την ανάγκη της να συμβιώνει με όλες τις μορφές των τεχνών και με την ιδιότητά της να βρίσκεται στην ενδιάμεση γραμμή του ορίζοντα, ισορροπώντας στην μέση των αντιθέτων, τολμά κι ''αγγίζει'' με το βλέμμα της κάθε τι καλλιτεχνικό που καταφέρνει να υπερτερήσει σε αξία ανάμεσα σε δύο αντίρροπες καταστάσεις. Δημιούργησε λοιπόν μία νέα σελίδα, με τίτλο: ''Με μιαν άλλη ματιά'' που θα φιλοξενεί κάθε άξιο έργο, από κάθε είδος της Τέχνης προσπαθώντας να βρει την Χρυσή τομή που το κάνει τόσο ιδιαίτερο.

1η προσέγγιση:
ποίημα: ''ΜΑΡΙΑ'',της Ελένης Λιντζαροπούλου.

Η Ελένη Λιντζαροπούλου γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1962. Σπούδασε Θεολογία, Θεατρική Εμψύχωση, Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Παντείου.
Εργάστηκε ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και είναι η Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κορυδαλλού.
Στο πλαίσιο ακαδημαικής έρευνας ασχολήθηκε με την ανίχνευση των θρησκευτικών και Χριστολογικών στοιχείων στο έργο Σύγχρονων Ελλήνων ποιητών συγγράφοντας 2 εργασίες ''Δ.Π Παπαδίτσας εν Πάτμω - Θρησκευτικό συναίσθημα και  αποκαλυπτικό μήνυμα'' και ''Συντροφεύονταςτις ακριβές μας αμφιβολίες, Χριστολογικά και θρησκευτικά στοιχεία στο έργο του Μ. Αναγνωστάκη''.
Εχει διασκευάσει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά, γράφει λογοτεχνική κριτική. Τα ποιήματά της  διακινούνται στο διαδίκτυο στα τρια αρχικά μπλογκ που δημιούργησε με τα ψευδωνυμα: ''big mama'', ''ζαχαρι αχνη'', κι ''αλατι ψιλό''. Το τελευταίο της βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα με τον τιτλο: ''o Βασίλης κι ο Αη Βασίλης''.
τις δημοσιεύσεις της θα τις βρείτε στα 3 βασικά της μπλογκ.

http://bigbigmama.blogspot.com

http://zaxariaxni1.blogspot.com/2011/11/blog-post_28.html

http://alatipsilo.blogspot.com/

Οι ανατρήσεις βρίσκονται στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους τιμόμενους που θα φιλοξενούνται, εν καιρώ στη σελίδα καθώς και τους αναγνώστες της.
ΙΑς

2 σχόλια:

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Να πω ξανά: ευχαριστώ; Να πω...

Σ' ευχαριστώ. Με τιμάς και με συγκινείς.

Αυτό όμως που είναι πιο ουσιαστικό από όλα είναι το βαθύ και διεισδυτικό σου βλέμμα στο ποίημά μου που επέλεξες να συνομιλήσεις μαζί του.
Κοιταχτήκατε στα μάτι με την Μαρία… με μια άλλη ματιά, ναι. Την ματιά μιας σπουδαίας γυναίκας και καλλιτέχνιδας.

Χαίρομαι και θα απολαύσω τις αναρτήσεις σου που, είμαι βέβαιη, θα έχω ως κριτήριο την αλήθεια και την ευαισθησία που διακρίνουν το δικό σου έργο.

ioanna assani είπε...

Ελένη περιμένουμε με αγωνία να εκδώσεις τη σειρά των γυναικών σου!...γι αυτό που λες οτι έχω δηλ.''την ματιά μιας σπουδαίας γυναίκας και καλλιτέχνιδας''δεν κατεβάζω τα μάτια από κοκκίνισμα γιατί μια κόκκινη κορδέλα πόσο πιο κόκκινη μπορεί να γίνει? από το στόμα σου ξέρω οτι βγαίνουν μόνο αλήθειες οπότε το δέχομαι ως έτσι!χοχοχο. φιλιιιιι κ καλή μας συνέχεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...