Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

''Άνθρακας ο Θησαυρός''



Δυό πόρτες έχει η ζωή.
Ξέρεις και ξέρω πως έχει δυό πόρτες!
Μια την φανταστική και μια τη πραγματική. Αλλά και η πραγματική έχει πάλι δυο πόρτες. Την μια τη δική σου και την άλλη του αλλουνού. Αλλά και η δική σου πάλι έχει δυό πόρτες. Αυτή που θέλεις να ‘χεις κι αυτή που έχεις στ’ αλήθεια. Αλλά κι αυτή που θέλεις να 'χεις, έχει κι αυτή ξανά δυο πόρτες. Αυτή που θέλεις για σένα μονάχα κι αυτή που θέλεις για τον άλλον αποκλειστικά. Μα κι αυτή που θέλεις για σένα μονάχα έχει πάλι δύο πόρτες. Αυτή που φεύγει για το μέλλον κι αυτή που τρέχει στο παρελθόν. Αλλά κι αυτή που φεύγει στο μέλλον πάλι έχει δύο πόρτες. Την είσοδο και την έξοδο...
μμμμμμμ... 
Τελικά προβλέπω έτσι όπως το πας να μένεις με το πόμολο στο χέρι και να διερωτάσαι!

Γιαυτό...μανδάμ
άσε τις πόρτες κλειστές κι άνοιξε κανα πατζούρι...

ΟΠΑ!
...χο χο χο...
...έρχεται ο Αη Βασίλης!

/Από το Άγραφο Βιβλίο, κεφ. ''από μια θηλυκιά που σκέφτεται στα κλασσικά του μπεεεεε''

10 σχόλια:

ζαχαρη αχνη είπε...

""""""""Ζήτω κόκκινη φιλενάδα...
Δεύτερη ρήση... όλοι οι καλοί χωράνε.
Τρίτη ρήση... πολύ μου αρέσουν οι πίνακές σου.
Μου έδωσες μεγάλη χαρά κοπελιά.
Φιλιά φιλιά φιλιά"""""""""

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Για να δω για να δω... μπορώ να σχολιάσω και ως Ελένη

Χαίρομαι πολύ που ανασαίνουμε ουρανό κορίτσι...

φιλιά πολλά

κοκκινη κορδελα είπε...

ασχετα βεβαια με τους ουρανους και το κεφι μας εδω, ως ελενη παλι γραφεις ωραιοτατα. Οι πορτες ΔΗΛ ο ''ΑΝΘΡΑΚΑς Ο ΘΗΣΑΥΡΟς'' ηταν παλαιοτερη μου σκεψη που ωριμασε πλεον τωρα!Βασιζεται στην θεωρια του μικρου που κτιζει το μεγαλυτερο, την ιδεα του δεντρου που αναπτυσσεται και την σκεψη περι σχετικοτητος και διαθεσης αησιχτιρισμου για αυτην. Τοσο που εκτιμω την αντικειμενικη αληθεια Ελενη μου δεν λεγεται! Χαιρομαι λοιπον που σ'αρεσε.

Ανώνυμος είπε...

O Πλούταρχος με αιφνιδίασε. Ακουγοντάς τον και διαβάζοντας το κείμενο ταυτόχρονα, ένοιωσα σα Θησέας δίχως τον μίτο.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Να πω την πλήρη αλήθεια... εγώ δεν τον άκουσα τον Πλούταρχο. Μόνο που είδα το όνομά του άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες του σουρεαλισμού και... χαμογέλασα με νόημα.

Οι συμβολισμοί όμως είμαι άπαιχτοι Ιωαννίτσα μου.

κοκκινη κορδελα είπε...

@solo καλωσορισες. o Πλουταρχος, ο θησαυρος κι ο ανθρακας, οι 2 πόρτες της ζωης, και η διαφυγη μεσω του παραθυρου θα μπορουσαν να ειχαν ζωγραφιστει με αλλους τοσους παραλληλισμους επισης απο πολλούς ζωγραφους, ακόμα κι απο τον Ζωγραφο-ποιητή Εγγονοπουλο. Ο Μιτος δυστυχως ή ευτυχως δημιουργειται απο τον καθενα μας.Ο δικος μου Μιτος ειναι ετουτη εδω η καταθεση ως ανάρτηση της κλασσικης πλεον ''κοκκινης κορδελας''. Το Λογικο και το παραλογο ανηκουν στους μεταφραστες της ζωης οι οποιοι ειναι ελευθεροι να κανουν την μεταφραση τους και να την νοησουν ως σωστή. Η αναγκη του ''μλποκαρισμενου'' πάντα ειναι η επικοινωνια, η κραυγη ή η αγκαλια που δίνει με τις λεξεις του, τις εικονες και τους ηχους. Τωρα αν θα συμπιψουν ποτε 2 μεταφρασεις θα σου πω το ΜΕΓΑ ΟΧΙ. Δεν συμπιπτουν ποτε...εγγιζονται σε σημεια ναι, αλλα ποτε δεν συμπιπτουν. Ειπαμε βρε αλλλαη σκηνικου! Σηματοδοτειται πλεον το φαινομενικα ''παραδοξο'' και το βαθυτατα συνδιαζομενο, ως η κυματιζουσα σημαια αυτού του χωρου. Αλλα τι να κανω η καημενη...Η Κοκκινη κορδελα μου παντα οριζε τον λαβυρυνθο, τον μιτο και την ισορροπια των αντιθέτων σε εκεινη την ανεπαισθητη, νοητή, κοκκινη γραμμή του μετατροπής της σχετικότητας ως αντικειμενικης αληθειας. Σε ευχαριστω πολύ για την παρουσια.

κοκκινη κορδέλα είπε...

@ Ελενη μου καταρχην να το ακουσεις αυτο το τραγουδι καλη μου. Σε ολες τις μουσικες και τα ειδη υπαρχουν εκλεκτα στο λογο και στον ήχο τραγουδια. Ενα απο αυτα ειναι και τουτο εδω. Ως γυναικα ποιητρια και καλη μαλιστα κατανοεις περισσοτερους αλληγορισμους απο οτι ισως ειχα κι εγω στο μυαλο μου. Μεταξυ μας οσο καθομαι και μελετω το θεμα ακομα και το τραγουδι, τον τιτλο, τους στιχους, Το όνομα, την αναρτηση, τα πάντα, ακομα κι εγω η δημιουργος-καλλιτεχνης μενω αναυδη με το αποτελεσμα, χωρις να μετατραπω σε ψωναρα... Καταθετω λοιπον προταση να υπαρξει καποτε διαγωνισμος αναρτησεων και να αποδοθουν βραβεια! Ειμαι ετοιμη πλεον, μαζί με ολους εσας, να παρω μερος με αυτή την ανάρτηση. :-)Φιλι διαδικτυακη μου φίλη. Φιλί

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

and the winner is....

η κόκκινη κορδέλαΑΑΑΑΑΑΑΑ

διότι εγώ είμαι η κριτική επιτροπή

Το άκουσα το ασματάκι και συμφωνώ

(Πλούταρχο είχαμε βαπτίσει έναν πολιτικό της αριστεράς που από "καλό παιδί" μας βγήκε άσε πού να στα λέω. Τυχάιο;;;;)

κοκκινη κορδελα είπε...

χαχαχαχα τυχαιο?? Δεν νομιζω...μα Πλουταρχο λενε και τον Πλουταρχο!!!! ουτε αυτο ειναι τυχαιο! δυστυχως Ελενη μου τις εχω ζησει στο μεδουλι μου τις κριτικες επιτροπες...κι εσυ κοπελα μου να της εδινες το πρωτο βραβειο θα το αρπαζαν απο το στομα αλλοι πιο επιδεξιοι...Αστο αρκει η καταθεση και η καλη σου σκεψη..και οι συναισθησεις ειναι το μεγαλυτερο βραβειο της ζωης.Το λεει κι ο Πλουταρχος εξαλλου. ΠΑΩ ΠΕΡΙΠΑΤΩ ΣΤΙς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς ΣΑς.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

όχι όχι...

αυτή η κριτική επιτροπή είναι του ενός ατόμου... τέλος!!!

μία είμαι ό,τι θέλω κάνω

δεν θέλω βλακείες

άντε πάμε στις αναρτήσεις μας να σας ανταμώσουμε και μετά συνεχίζομεν εργασίες σπιτιού...

βαχ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...