Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΕΣ - CURVATURES


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη Γκαλερί ART ROOM του Propaganda Store, στην Θεσσαλονίκη, η εικαστικός Ιωάννα Ασσάνη θα παρουσιάσει την εγκατάσταση και μια σειρά έργων με τίτλο: ''Καμπυλότητες – Curvatures''. Την έκθεση επιμελείται και προλογίζει ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης.

Η εγκατάσταση επενδύεται μουσικά με τον ηλεκτρονικό ήχο της Ισπανικής δισκογραφικής εταιρίας Oraculo Records και ένα έργο των Ιdentity Theft με τίτλο "Silent Calliope's Curse".
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου
2015, στις 20:00.


Αναφορικά με την έκθεση: 


Η εικόνα στον πραγματικό κόσμο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ψευδαίσθηση του ίδιου, η επικύρωση του ότι αυτός υπάρχει. Είναι μια οπτική αντανάκλαση της δικής μας πραγματικότητας που βαίνει παράλληλα με τα συμβάντα. Η επιπεδότητα της εικόνας είναι μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια, είτε αυτή παρουσιάζεται κινούμενη μπροστά στα μάτια, στην οθόνη, ή ακόμα κι ως αντανάκλαση επάνω σε μιαν ανάγλυφη, τρισδιάστατη επιφάνεια. 

Τι παραμορφώσεις δημιουργούνται στα οπτικά επίπεδα όταν αυτά κινούνται επάνω σε καμπυλοειδείς επιφάνειες? Υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί τέτοια παραμόρφωση ώστε η οπτική καμπύλη να μετατραπεί σε οπτική ευθεία ή και το αντίθετο?

Το παράπλευρο παιχνίδι της εικόνας ως οθόνη και της εικόνας που πέφτει επάνω στην τρισδιάστατη επιφάνεια παίζεται προκειμένου να αποδειχθεί καθοριστικός ο ρόλος του αποδέκτη-αντικειμένου, ρόλος που πέρα από τον χαρακτηρισμό της εικόνας ως μία ζωντανή αλήθεια, δίνει στην εικόνα και την ιδιότητα της προσαρμοσμένης αλήθειας, αυτής που προσαρμόζεται στην οπτική πλευρά του θεατή. / ΙΑς 2015


Πληροφορίες Έκθεσης
Έκθεση: Καμπυλότητες – Curvatures
Καλλιτέχνες: Ιωάννα Ασσάνη
Χώρος: Propaganda Rollin co. Store (ART ROOM)
Διεύθυνση : Ισαύρων 7 (Πλατεία Ναυαρίνου), 54622 Θεσσαλονίκη
Είσοδος: ελεύθερη
Στοιχεία επικοινωνίας
Propaganda Rollin co. Store
Ισαύρων 7 / 54627
(πλ. Ναυαρίνου)
Θεσσαλονίκη
2314005392
info@propagandask8.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...