Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

In The Middle


Νερό, νερό, νερό
Ποτάμι, χείμαρρος

Άμμος, άμμος,
Άμμος πέτρινη,
Βράχος ακίνητος,
Ανίκητος χρόνος

Στάλα κόκκος
Μια στάλα στο χέρι άνυδρη,
Χίμαιρα
Χρόνος που στάζει έναν-έναν τους κόκκους του στο νου
Μνήμες καραβάνια, σε χαραγμένες διαδρομές ανέμου

Εδώ γίνονται οι διασταυρώσεις των αντιθέτων
Εδώ γαληνεύουν το πολύ και το τίποτα
απύθμενα στα ουράνια ερωτήματά τους.

Μια Εικόνα Χίλιες Λέξεις, λένε...
Χίλιες Διασταυρώσεις Μιαν Αλήθεια, λέω εγώ.

/Από το Άγραφο Βιβλίο,      Ιας 2014


το ποίημα In The Middle είναι εμπνευσμένο από την ομότιτλη εικαστική εγκατάσταση που παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο ''Ματιά στην Αίγυπτο'' και διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα και τον ΣΚΕΤΒΕ. 

Διάρκεια έκθεσης: 10-2/28-2-2014, στην Casa Bianca Θεσ/νικη.


Παίρνουν μέρος 30 εικαστικοί εμπνεόμενοι από την Αίγυπτο και την Ελλάδα.


Το ποίημα συνοδεύει το art video''In the Middle'' που παρουσιάζεται μέσα σε μία διαφανή πυραμιδική εγκατάσταση 60χ60χ60 εκ. επάνω στην οποίαν η Χρυσή αναλογία (ακολουθία Fibonacci) εξελίσσεται με την κόκκινη γραμμή, σε μια οριζόντια παράθεση παράλληλων ευθειών. 

το βίντεο της εγκατάστασης


3 σχόλια:

censurasigloXXI είπε...

Λένε οι κινέζοι ότι μια κόκκινη γραμμή μας κράταει ενομένοι σε όσους αγαπάμε ή θα αγαπάμε, αν και δεν τους ξέρουμε ακόμα.

Φιλιά και καφεδάκι.

ioanna assani είπε...

με συγκλονίζεις...έτσι λένε οι Κινέζοι?Χίλια ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τον διαισθητικό μου κόσμο κι εμπλουτίζεις τις ιδέες μου με φρέσκα νέα...εστω κι απο την εποχή του ΛΙ. Αχ!!! εναν ελληνικό καφέ ουζούνογλου βρε θα σου στείλω τωρα θα δεις...για να μαθεις!!!Φιλί εγκάρδιο και βαθυγενές...

censurasigloXXI είπε...

Ο καλύτερος καφές είναι το ουζούνογλου!!! Ευχαριστώ!

Έτσι λένε, ότι ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα που είναι γραφτό να έχουν ένα συναισθηματικό δεσμό υπάρχει μια «κόκκινη κλωστή» μαζί τους από τη γέννησή τους. Αυτό υπάρχει ανεξάρτητα από το χρόνο της ζωής τους και δεν μπορεί να σπάσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αν και μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο τεταμένη, είναι, πάντα, ένα παράδειγμα της σχέσης μεταξύ τους.

Ένας θρύλος λέει που ένας γέρος που ζει στο φεγγάρι, πηγαίνει κάθε βράδυ να δεί τις ψυχές εκείνων που είναι προορισμένοι να ενταχθούν στη γη, και όταν διαπιστώνει αυτό, τους βάλει μια «κόκκινη κλωστή» για να μην χαθούν ποτέ...

Φιλιά και αγάπη με καφεδάκι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...