Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο Θείοs Έρωταs


                                     
Ο Θείος Έρωτας είναι ο πατέρας της Προσευχής, ο εξάδελφος του Παραπλανητή και ο μπατζανάκης του Φαντασιόπληκτου. Έχει δε, συνάψει περιστασιακή σχέση με την Ευκαιριακή αναστάτωση κάνοντας μαζί της πολλά παιδιά  τα οποία ονομάτισε  ''Κι από δω κι από κει απογοήτευση''. Όμως η μεγαλύτερη του σχέση - μπορώ να πω, σχέση ''αδελφής ψυχής''- ήταν με την Ελπίδα εξ ουρανού!
Ο Θείος Έρωτας λοιπόν παντρεύτηκε για μια και μοναδική φορά. Παντρεύτηκε τη Θεία Ποίηση...και έκανε ένα μοναχά παιδί. Τη Θεία Προσευχή, της οποίας το παιδί είναι η γνωστή σε όλους μας,  Θεία Τέχνη



Τώρα θα μου πείτε από που τα ξέρω όλα αυτά...Τα ξέρω γιατί απλά εγώ είμαι η ανιψιά του, η Θεία Έμπνευση  που τα ξέρει από πρώτο χέρι.


Ο Θείος Έρωτας να σας ομολογήσω πως ήταν όντως ακατάστατος και ανακατώστρα μαζί (εδώ που τα λέμε ακόμα είναι...) μα το τρελλό είναι πως αν δεν υπήρχε αυτός στο γενεαλογικό μας δέντρο η ανθρωπότητα θα ήταν στείρα, άρα προ πολλού εξαφανισμένη! 
Ευτυχώς όμως για όλους μας που  μαζί με τον Θείο Έρωτα γεννήθηκε και η Θεία Αγάπη!

Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.  



                                        Οι εικόνες είναι από το artvideo ''Χωροαταξία'' 2012

/Από το Άγραφο Βιβλίο, ΙΑς 2010



4 σχόλια:

Eυαγγελία είπε...

Iωαννα μου,

Πολυ πρωτοτυπο αυτο το γραπτο σου. Μου αρεσε πολυ.

Σε φιλω και σου ευχομαι να περνας ομορφα αυτο το καλοκαιρι.

censurasigloXXI είπε...

Κ. Έρωτας και Κ. Αγάπη... κάνουν παρέα, όχι πάντα.

Πολύ όμορφο κείμενο και την εικόνα πολύ μου άρεσε!!!

Φιλιά πολλά, πολλά!

ioanna assani είπε...

@αοράτη μου... χαίρομαι ιδιαιτέρως!η γνωμη σου βαραίνει!
το δε φιλι με την ευχή σου το κρατω ως ελπιδοδορο καθοτι το φετεινο μου καλοκαιρι ειναι πολυ επεισοδιακό αλλα επεισης ακρως δημιουργικο...Σ'ευχαριστω και για τα δυο...να περνας καλα οπου κι αν εισαι.

ioanna assani είπε...

censurasigloXXI! ζουζουνα μου... αυτοι οι δυο εχεις δικιο πως δεν κανουν παρεα παντα...μα φταιει ο φτερωτος και μονο αυτος γιατι φευγει παντα πανω στο καλύτερο...δεν αντεχει τον χρονο ο ατιμος...εκτος εαν...Εκτος εαν ειναι σοφα τα δυο μερη και το εχουν υπο ψην τους και μεριμνησουν...δηλ. φροντισουν να τον ταιζουν τον ΑΧΟΡΤΑΓΟ! ΧΑΧΑΧΑ ΦΙΛΙ ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...