Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑVATAR


Η ''κόκκινη κορδέλα'' κάτω απο την ανάγκη της να συμβιώνει με όλες τις μορφές των τεχνών και με την ιδιότητά της να βρίσκεται στην ενδιάμεση γραμμή του ορίζοντα, ισορροπώντας στην μέση των αντιθέτων, τολμά κι ''αγγίζει'' με το βλέμμα της κάθε τι καλλιτεχνικό που καταφέρνει να υπερτερήσει σε αξία ανάμεσα σε δύο αντίρροπες καταστάσεις. Δημιούργησε λοιπόν μία νέα σελίδα, με τίτλο: ''Άλλη ματιά'' που θα φιλοξενεί κάθε άξιο έργο, από κάθε είδος της Τέχνης προσπαθώντας να βρει την Χρυσή τομή που το κάνει τόσο ιδιαίτερο.

  ''Άλλη Ματιά 2''

Μυρσίνη Μάννεη-Καλογερά


Γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια το 1991 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Zει στη Νέα Υόρκη και είναι φοιτήτρια του Columbia University, όπου σπουδάζει Ιστορία και Αγγλική Λογοτεχνία προσπαθώντας να ανακαλύψει τι ακριβώς θέλει να γίνει όταν ''μεγαλώσει'' εξερευνώντας συγχρόνως την αγάπη της για τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία. Διατηρεί εβδομαδιαίες εκπομπές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ''WKCR FM NY'' και ''WBAR radio'', ενώ παράλληλα έχει δουλέψει στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αποστολής του Ο.Η.Ε.  και το Καρίπειο Ίδρυμα Μελετών Μακεδονίας - Θράκης.  Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο ''free press Parallaxi'' και τα φοιτητικά περιοδικά ''Inside New York'' και ''Pi magazine''. Το blog της είναι το  http://9-1-7.blogspot.com/

Αγαπά τα βιβλία, τις θάλασσες και τις γάτες.
                                                 -.-
Το κείμενο που θα διαβάσετε στη σελίδα ''Άλλη ματιά 2'' είχε γραφτεί από την Μυρσίνη όταν ήταν μόνο 16 ετών. Της είχα δώσει ένα απόκομμα από περιοδικό, το οποίο παρουσίαζε  ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι όπου ο παίχτης έφτιαχνε το avatar  του κι έκανε ολόκληρη ζωή μέσα σε αυτό. Το παιχνίδι ονομάζονταν ''Δεύτερη Ζωή''. Το κείμενο που σας παρουσιάζω σήμερα μπήκε στο θεατρικό μου έργο ''Όνειρα Εικονικής Πραγματικότητας'' το 2007 και παίχτηκε αποκλειστικά από την Μυρσίνη.







4 σχόλια:

Un par de neuronas... είπε...

Πέρασα να σε δω και να σε διαβάζω και να σε ευχαριστώ τα λόγια σου στο μπλογ της Ελένης.

Φιλιά από μια παγομένη Ισπανία!

ioanna assani είπε...

καλώς όρισες Marsa. έχω ακούσει για σένα τα καλύτερα λόγια...τα πιστεύω και χαίρομαι που πέρασες κι από δω. Τέτοια αποτυπώματα πρέπει να τα κερνάμε καλό κονιάκ σε τζάκι, με καλή μουσική, παρέα, μετά ένα ΓΛΥΚΌ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ή κυδωνι ψητό με σαντιγυ κι ολα αυτα πάνω στη φλοκάτη! Φιλια απο την παγωμενη Ελλαδιτσα.

Ξύλινος Ιππότης είπε...

Είναι ωραίο
να τριγυρνάς μέσα
στον λαβύρινθο του ίντερνετ,
και να ανακαλύπτεις
πως η γενιά σου,
έχει ακόμη καρδιά...
παίρνεις ανάσα,
δύναμη,
χαμογελάς...
...
Καλή μέρα εύχομαι!

κόκκινη κορδέλα είπε...

καλώς τον ξύλινο Ιππότη. Καλέ μόνο καρδιά? η γενεά σας είχε και μυαλό και κότσια. Όμως τώρα θα στο ΧΑΛΑΣΩ. Όλες οι γενεές είχαν να επιδείξουν και ντροπές και θαύματα. Το θέμα είναι να υπάρχουν οι μονάδες που κάνουν τα θαύματα συντροφιά με τις μονάδες που τα βλέπουν...καταλαβαίνεις!Επίσης κάτι ακόμα πιο σπουδαίο..η αναίρεση και η επανάσταση να έχουν θεωρητικές και ουσιώδης βάσεις, λόγο και αιτία συνειδητοποιημένη και πάνω από όλα να κρατούν σε πανανθρώπινο επίπεδο κι όχι σε προσωπολαγνο... καταλαβαίνεις. Δεν στηριζόμαστε μόνο εμείς από εσάς αλλά κι εσείς από εμάς κύριε ξύλινε ιππότη μου. Χαιρετώ σε. ΑΑΑ δίνω και το χέρι μου δια χειροφίλημα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...